Само в 7DniSofia.bg

Продадоха киноцентър „Бояна“ за 100 млн. евро! А царят го хариза за 5 милиона долара

7 Dni Sofia30.05.2017
Киноцентър Бояна
„Продадох 51% от „Ню Имидж“ за малко над 100 млн. долара”, похвали се пред „Холивуд рипортър“ Ави Лърнър. Неговата компания е известна у нас с това, че купи за $5 млн. в последния ден на царското правителство Киноцентъра в Бояна, който оценен само като парцел от 300 дка струва най-малко 50 млн. евро по пазарни цени на земята.
А както самият Лърнър обяснява в интервюто си, това далеч не е всичко. „Студиото в България е едно от най-големите в Европа. Имаме 15 павилиона и 450 души, работещи в него”, разказва той в интервю за холивудското издание, цитирано от „19мин.бг“.
Важно е да се отбележи, че компанията Рекон, купила мажоритарния процент в „Ню Имидж“ според самия Лърнър е управлявана от Тони Ксиа, китайски архитект, който планира градове.
„Ние с партньора ми Тревър Скот вече сме стари и трябва да мислим план за изход”, казва Лърнър. От години той обяснява, че ще се оттегли от бизнеса, защото вече е на 69.
В интервюто Лърнър разказва за раздялата със съдружника си Дани Димборт и президента на своята компания Марк Гил. „Дани не искаше да работи с мен, защото почувства, че съм диктатор. Аз не съм или може би…Марк го пуснах да си отиде. Идеята беше да се пенсионирам, а той да управлява. Но остана идея. Сигурен съм, че не мисли най-доброто за мен”.
Същото явно важи и за Силвестър Сталоун: „Той е добър актьор и писател, но не и продуцент…Взех го, когато беше паднал и никой не искаше да го наеме. Дадох му Рамбо и „Непобедимите“. Мисля, че му дадох нов живот… Четвъртата част на „Непобедимите“ ще бъде без него”.
Попитан кой е най-големият хонорар, който е плащал на актьор, Лърнър казва, че били 20 милиона долара, които щял да плати на Сталоун за „Непобедимите 4“. Във филма се предвижда да има 10 жени бойци.
Независимо от думите на Лърнър, статистиката на Холиууд рипортър показва, че 3 от 3-те най-касови филма, произведени от“ Ню Имидж“ са именно „Непобедимите“ със Слай в центъра на екшъна и като обединяващо звено на другите герои и негови приятели – Шварценегер, Харисън Форд, Мел Гибсън, Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен и др.
Два от 3-те най-касови филма на „Ню Имидж“ са правени в България – „Непобедимите 2“ с $315 млн. и „Непобедимите 3“ с $214,7 млн., от чийто мейкинг беше извадена фразата на Сталоун, че „България е мястото” на фона на лунен пейзаж от мина и стар склад, който от две години използваме за туристическа реклама.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.