Изненада във Фейсбук от Владо Николов: Ставам треньор на Левски

7 Dni Sofia30.05.2017570
21

Владимир Николов е новият старши-треньор на мъжкия волейболен отбор на Левски. Легендата и настоящ президент на столичния клуб ще заеме мястото на Петър Шопов. Преди повече от месец Николов напусна Българската федерация по волейбол и сега се е концентрирал основно върху изграждането и подготовката на тима за предстоящия сезон.

Бившият капитан на националния тим даде първото си интервю като наставник на “сините” пред официалната страница на клуба във Фейсбук.

“След края на сезона анализирахме внимателно представянето на отбора и преценихме, че трябва да потърсим друга възможност за старши-треньор. Петър Шопов успя да изгради една добра основа и целта е да направим следващата крачка в развитието на тези млади момчета. След като напуснах федерацията, с партньорите ми стигнахме до извода, че моментът е подходящ да разширя ангажиментите си към клуба и отговорностите за неговото развитие. Честно казано, съм доста ентусиазиран и нямам търпение да започна. Няма да е лесно, но чувствам, че съм част от силен екип и съм сигурен, че ще се справим”, коментира Николов.

“Аз вярвам, че само с дисциплина може да има развитие и резултати. Другото е плод на случайност и няма как да е трайно във времето. Нужно е младите да направят прехода от момчета към мъже. Да станат по-отговорни и да си дадат сметка какви жертви трябва да направят, ако искат да станат професионалисти, каквито се търсят и в добрите европейски отбори. Вярвам, че мога да им помогна в това”, допълни той.

Левски няма да разчита на Георги Манчев и Спас Байрев през новия сезон и ще търси ено-две опитни и качествени попълнения през лятото.

“Надявам се да привлечем един или двама опитни и класни състезатели, които да помогнат за израстването на младите момчета. Те трябва да бъдат пример за тях както в залата, така и извън нея. Ще можем да споделим повече по този въпрос до края на следващия месец.

Целта пред Левски София може да бъде само една – първото място. През цялата си кариера като състезател съм се стремил само към първото място. Не виждам причина това да се променя и в ролята ми на треньор. Знам, че ще е много трудно, знам, че поне няколко отбора ще направят добри селекции и ще искат същото. Трябва да направим всичко, което зависи от нас”, обясни той.

Левски ще играе домакинските си мачове през следващото първенство основно в зала “Универсиада”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *