Министър Нанков с важни новини за новия път до кв. “Княжево”: Повече от 30-40 години не беше правен основен ремонт…

Министър Николай Нанков (3)

Тези 6 млн. лв., които отделяме през 2018 г., ще са достатъчни за завършването на пътя от кв. „Княжево“ до п.в. „Даскалово“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред депутатите, предаде ПИК.

„Пътят действително се характеризира с интензивен трафик, особено в пиковите часове и в дните по празниците. През тази година ще бъдат заделени средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонти на участъци на територията на община Перник, от бензиностанция „Лукойл“ до п.в. „Даскалово“, както и за реверсивно движение чрез светофарни уредби. Обектът на територията на София-град към този момент е положена асфалтовата настилка и е поставена хоризонталната маркировка в участъка на Софийска област. След приключване на зимния сезон ще продължи изпълнението на проекта.

На този участък понастоящем има две изградени светофарни уредби. Участъкът, който се намира на територията на община Перник, е с дължина 4,2 км“, заяви Нанков и уточни, че той е по-къс от участъка на територията на Софийска област. По думите му индикативната стойност по първоначална информация е около 6 млн. лв. „АПИ планира да продължи с ремонтите. Тези 6 млн. лв., които отделяме през 2018 г. ще са достатъчни, за да завършим и тази отсечка от бензиностанция „Лукойл“ до п.в. „Даскалово“, за да може наистина всички десетки хиляди на денонощие, които ползват този изключително натоварен вход/изход на София за Югозападна България да се радват наистина на една добра инфраструктура.

Факт е, че повече от 30-40 години не беше правен основен ремонт. Признавам си, логиката на толкова натоварен участък е дори да имаме не 4, а 6 ленти. Ако чакахме да стартират отчуждителни процедури, не още 2, а 5-6 години щяхме да ходим по мъките и нямаше да имаме дори това, което в момента направихме в Софийска област“, каза още регионалният министър и добави, че отсега трябва да се мисли за отчуждаване и разширяване на трасето.