Само в 7DniSofia.bg

София оглави поредната класация! Столицата ни е най-евтината уикенд дестинация в Европа!

Sofia-attractions-Bulgaria


Българската столица София предлага най-високо качество на най-ниски цени! Това показва проучване на TripAdvisor, което е проучило условията в 49 града за нощувка в четиризвезден  хотел с вечеря и коктейли за двама. В цената е включено и таксито на връщане.

От изданието са изчислили, че еднодневен престой в София за двама струва 104 британски лири. Най-скъпо според проучването, излиза еднодневен престой в норвежката столица – Осло, където цената е 381 британски лири. В германският град Цюрих цената на престоя е 343 лири, в Стокхолм (342 лири), Ню Йорк (338 лири) и Париж (335 лири). Сред най-скъпите дестинации се нарежда и Лондон, където хотел, такси, вечеря и коктейли излизат 296 лири.

Най-евтината дестинация след София е Ханой във Виетнам (115 лири), следван от Варшава (123 лири), Шарм ел Шейх (125.45 лири) и Будапеща (127 лири).

Според говорителят на агенцията TripAdvisor, Ангъс Стътърс, Азия е най-достъпният континент, докато Европа остава най-скъпият, макар, че някои градове като София, Варшава и Будапеща променят тази тенденция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.