Само в 7DniSofia.bg

Призоваха Пеевски: Кажи как издържаш „Монитор“ и Канал 3, които губят по милион на месец!?

7 Dni Sofia08.02.2018
огнян стефанов
Преди да прави закон за финансирането на медии, Делян Пеевски да даде обяснение как се издържат „Монитор” и „Канал 3“. Това заяви издателят на Frognews.bg Огнян Стефанов в ефира на телевизия BiT.

По думите му 95% от медиите у нас са губещи и не е ясно с какви пари се издържат.

„Някой ще провери ли как се издържат и какви данъци плащат тези медии, те инкасират загуби от по 400 000 хиляди лева и нагоре месечно. Делян Пеевски първо трябва да даде обяснение за собствениците медии – как се издържат „Канал 3“ и „Монитор“. И да не би в тях да влизат пари от контрабандата на цигари, например?“ – попита Стефанов.

„Предложенията за промени в закона за медиите можеха да звучат симпатично, ако изворът не беше ДПС. Делян Пеевски като двигател на законопроекта, дори не присъстваше на представянето. От негово име Хамид Хамид дава обяснения. Въобще този Хамид да не е станал лидер на партията, защото напоследък той говори главно от нейно име. Очевидно е превзел тази позиция и се опитва да ни обясни колко чистосърдечно ДПС желае да осветли собствениците на медии. Да питат Пеевски – той най-добре ги знае. И истинските и подставените лица“, посочи още Стефанов.