Разкриха какво е завещал бизнесменът Шарлопов на първата си жена, след смъртта си!

Шарлопов

За 55 години живот Стефан Шарлопов освен бизнес империя за милиони, остави още три дъщери, двама сина, две съпруги, първата от които отдавна бивша. Майката на най-голямата му дъщеря Ева е студентската любов на бизнесмена. Срещат се в Лясковец на една от бригадите, на които бъдещите висшисти навремето бяха задължавани да посещават. Катя била от много бедно семейство от Пазарджик, впечатлила Стефан със сините си очи. В университета я наричали Грацията, предаде Блиц

На младини Шарлопов бил коцкар. “Какво мръдне и го шибна! Такъв си бях, такива бяха времената, може би. На бригадата в Лясковец беряхме грозде. И гледам едни руси коси се мятат в един ред. Отворих лозницата и… едни хубави сини очи срещу мене. Харесаха ми, а тя ми влезе под кожата”, разказвал е за първата среща с майката на Ева Стефан Шарлопов в книгата за живота му “Рискувам и печеля” на журналистката Станислава Рудолф.

На следващата бригада в село Джулюница на 14 октомври, точно в часа, в който е роден – 2 след полунощ, катастрофирал с “Жигули”. В трудния момент след инцидента, от който се измъкнал само с малък белег на крака, Катя била до него. “Застана до мен, а беше труден момент. И тогава й казах: “Ще се оженя за тебе!”.

Не бях влюбен, не беше нещо сексуално. Но бях дал дума и като завърших през 86-та, й предложих. И сбърках, защото това да си достоен човек невинаги значи, че не трябва да преценяваш към кого, какво и защо правиш. Оженихме се. След две години се появи дъщеря ни Ева. Като влязох в частния бизнес, почнах да не се прибирам и тя почна да мърмори. Вдигнахме стандарта на живот, направих й бизнес и тя започна да прави добри пари”, описвал е началото на съвместното си съжителство с Катя предприемачът.