Депутат от БСП нанесе тежък удар по митниците: Правителството и техните партньори лъжат!

Румен Гечев

Депутатът от БСП Румен Гечев нанесе тежък удар по митниците на брифинг на червените в Народното събрание: “Първо искам да кажа, че не е съвпадение, че докладът на митниците беше публикуван два дни след вота на недоверие. Това се направи нарочно, предаде ПИК.

Има намаление в тендендията с облагане на акциз на цигарите. За 2016 година те са били 21 900 000 000 къса, докато през 2017 година те са 13 705 000 000 къса. Тенденциите са намаляващи. Напрактика през 2017 година в контрабандата са заложени два-три тира с цигари. И като сравним данните през 2016 година, има намаление. Тогава са били 44 млн”.

“По  отношение на приходите за акциз спрямо горивата. За бензина – през 2017 г. цените на суровия петрол се повишиха с 24% спрямо предходната. Бензинът е по-висок като цена, но приходите не са повишени. Това не е логично.

“Правителството и техните партньори лъжат”, заключи Гечев.

Според него, от БСП не обвинявали никого, а всички данни били изнесени от този доклад.

Драгомир Стойнев пък поиска създаването на временна анкетна комисия, която да разследва този доклад и пробива в системата БАЦИС.

“Кой е направил заданието на такава изумителна система, в която всеки може да си влиза по всяко време? Настояваме г-н Цацаров и прокуратурата да отговорят”, продължи с атаките Гечев.