ТРАГЕДИЯ! Бездомник бере душа в центъра на София! Полиция и Спешна помощ отказват да съдействат…(СНИМКИ)

линейка

На разтърсваща картина са станали свидетели софиянция в центъра на столицата. Вчера на ул. “Пиротска” възрастен бездомник се строполил на земята, а лекари и полицаи отказали да му помогнат, алармират потребителите във фейсбук групата “Видяно в София”.

Ето какво споделя жена, притекла се на помощ на възрастния мъж:

“Днес излязох от работа по обяд, да хапна и да разгледам едно магазинче! Картината, която заварих пред магазинчето, бе този бездомен човечец, паднал, че му призляло. Имаше мъж, който се опитваше да го вдигне, и се притекох на помощ, но неуспешно. Питах го какво се е случило и той през сълзи ми разказа, че са викали Бърза помощ и полиция, но отказали да направят, каквото и да е било и си тръгнали от мястото. Съседка от блока слезе и даде спешен номер за приютяване на хора без дом, веднага се обадих… но там ми казаха: “Съжаляваме ,но ние приемаме и се грижим за бездомни само за през нощта, осигуряваме само нощуване!”

Въпросът ми беше, след като е идвала полиция и линейка, към кого другиго да се обърнем и изобщо има ли държавата грижа за тези нещастни хора?!? Жената само каза да опитаме отново на 112!!!

Моля, някой да ми отговори или насочи как се процедира и към кого да се обърне човек, за да се реагира адекватно!!!

Да уточня – човекът не беше пил, не е пиянде, а просто осиротял, нещастен, самотен, изоставен от родината си сиромах… сърцето не ми издържа… един от мъжете, който се опитваше да го вдигне, се разплака с големи сълзи, като малко дете, от картинката… Моля се на Бог нещо да промени тази жесток и шибан свят и безчовечност…

Всичко се случи на Пиротска 62

Видял: Ради

Това е номерът, на който звъннах за сигнал за бездомни хора 070017310

Източник: ПИК