Депутатите в лют скандал! Павел Шопов обяви, че ДПС е турска партия, а те му търсят психиатър!

парламента

Депутатите от ДПС и Обединените патриоти се хванаха за гушите заради исканите от ДПС промени в закона за даване на българско гражданство. Несъгласието на колегите им от Обединените патриоти накара Павел Шопов от “Атака” за пореден път да обяви, че Движението е турска партия, предаде ПИК.

Изказването му тутакси получи отпора на Хамид Хамид от ДПС, който потърси депутатката от ГЕРБ Даниела Дариткова, която е и шеф на парламентарната здравна комисия, за да събере всички лекари в Народното сърание  и  да осигурят психиатри за оказване на спешна медицинска помощ на нуждаещите се в пленарната зала, очевидно визирайки Павел Шопов и колегите му, които се противопоставят на исканите от ДПС промени в закона за даване на българско гражданство.

ДПС са заподозрени, че искат да променят правилата в посока за облекчаване на получаването на българско гражданство от турските изселници, някои от които дори вече са го изгубили или не са го придобили като наследници на изселници с българско гражданство.

Парламентът отхвърли предлаганите от ДПС промени още на първо метене.

коментар

  • Кака Пена

    07.02.2018 at 12:30

    Да няма двойно гражданство. Щом са турци, турци да си останат! Не знаят български, ама искат поданство! Да гледаме какво правят САЩ. Не знаеш местния език, няма поданство!!!

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *