Само в 7DniSofia.bg

Депутатите в лют скандал! Павел Шопов обяви, че ДПС е турска партия, а те му търсят психиатър!

парламента

Депутатите от ДПС и Обединените патриоти се хванаха за гушите заради исканите от ДПС промени в закона за даване на българско гражданство. Несъгласието на колегите им от Обединените патриоти накара Павел Шопов от „Атака“ за пореден път да обяви, че Движението е турска партия, предаде ПИК.

Изказването му тутакси получи отпора на Хамид Хамид от ДПС, който потърси депутатката от ГЕРБ Даниела Дариткова, която е и шеф на парламентарната здравна комисия, за да събере всички лекари в Народното сърание  и  да осигурят психиатри за оказване на спешна медицинска помощ на нуждаещите се в пленарната зала, очевидно визирайки Павел Шопов и колегите му, които се противопоставят на исканите от ДПС промени в закона за даване на българско гражданство.

ДПС са заподозрени, че искат да променят правилата в посока за облекчаване на получаването на българско гражданство от турските изселници, някои от които дори вече са го изгубили или не са го придобили като наследници на изселници с българско гражданство.

Парламентът отхвърли предлаганите от ДПС промени още на първо метене.

коментар

  • Кака Пена

    07.02.2018 at 12:30

    Да няма двойно гражданство. Щом са турци, турци да си останат! Не знаят български, ама искат поданство! Да гледаме какво правят САЩ. Не знаеш местния език, няма поданство!!!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.