Само в 7DniSofia.bg

Експерт с коментар за еврoзоната: Винаги е по-хубаво да оперираме с твърда валута!

Пари евро

Еврото си е евро и ще бъде евро в бъдеще. Това коментира в студиото на „Още от деня“ по БНТ финансистът проф. Гарабед Минасян.

По думите на експерта ако влезем сега в еврозоната, курсът на валутата ще е такъв, какъвто е сега. „Това не е въпрос на пазарлък, има си процедури“, обясни Гарабед Минасян. Ако не ни приемат сега в еврозоната, тогава си струва да помислим, уточни още той. Според експерта винаги е по-хубаво да оперираме с твърда валута на страните от развития европейски свят. „Аз предпочитам да имам в джоба си винаги евро вместо лев“, обясни още проф. Гарабед Минасян

Според събеседника му в студиото Димитър Бранков от БСК категорично това е приоритет за България. „Това действително е реформа номер едно“, смята експретът. Той допълни обаче, че страната ни се бави категорично с тази крачка. „Ползите са много, ще имаме едно друго ниво на лихвите“, посочи той. По повод валутния борд Бранков обясни, че цената, която плащаме, е дори и демографска.

Двамата коментираха и темата за споровете около името на Македония. „Ние сме си уредили отношенията с нашите братя македонци“, заяви Бранков. „Всеки е прав за себе си“, смята по темата Гарабед Минасян.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.