Страшна евакуация в София! Опразват къщи в столичния квартал „Банкя”…

Полиция

Евакуират къщи в столичния квартал „Банкя” заради активирало се свлачище. Общо четири имота са заплашени от пропадане от края на миналата година. Тогава хората от улица „Лафонтен” усещат, че започват да губят почва под краката си, съобщава Нова телевизия.

Само преди дни свлачището е било дълбоко 3 метра, а днес вече е 6. Земните маси пропадат в район, по-голям от девет декара. Предписания за спешни мерки вече са дадени – още при първата проверка на експертите от геозащита „Перник”. Хората от къщите сами викнали и експерти, които да им кажат как да решат проблема си, докато чакат институциите. А при дъжд водата тече директно по улиците, защото канализация няма.

От общината обещаха сега да работят максимално бързо. Проучването, което трябва да се извърши, ще отнеме минимум 30 дни, през които хората от застрашените къщи само ще се надяват земята да е благосклонна и свлачището да не се активизира отново. В случай че се стигне до щети по имотите на хората в района, те имат основание да търсят правата си в съда.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.