МВР с последни разкрития след ареста на автоджамбазина Ицо Турчина, ортаците му и една дама!

полиция

Столични полицаи задържаха четирима мъже в момент на разкомплектоване на краден автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 4 февруари в полицията е получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „БМВ Х 1“. В хода на незабавно предприетите оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Престъпления свързани с МПС“- СДВР, открадната кола била установена в автоморга на бул. „Св. Климент Охридски“.

В момент на разкомплектоване на автомобила на адреса са задържани Х.Т./42г./, известен като „Ицо Турчина“, активен криминален контингент по линия „противозаконно отнемане“, В.Т./49г/, И.И./39г./ и К.И./30г./, всички от София. В непосредствена близост да автоморгата е задържана и 35-годишна жена, чиято задача била да наблюдава за евентуално приближаване на полицаи или други нежелани посетители.

При последвалите процесуално-следствени действия в автоморгата полицаите намерили и иззели части от разкомплектования краден автомобил, регистрационните му табели, изрязана планка с набита рама, техническо средство за заглушаване на сигнали тип „тапа“, множество автоключове. В автомобилите на двама от мъжете били открити и иззети компютър и техническо средство за привеждане на автомобили в движение, както и незаконно притежаван газов пистолет.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура Х.Т. и В. Т. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 215 от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа