ГДБОП с голям удар! Разбиха група за преработка на оръжия и продажбата им на черния пазар в София…

пистолети Оръжие

ГДБОП и специализираната прокуратура неутрализираха група за преработка на оръжия и продажбата им на черния пазар. Спецпрокуратурата повдигна обвинения на седем лица за участие в бандата за преработване на обезопасени и газови оръжия в огнестрелни и незаконната им продажба, предаде novini.bg

Групата е задържана на 1 февруари 2018 г. при специализирана операция в София и община Карлово, съобщиха от държавното обвинение. Участниците действали по престъпната си схема от май 2017 г. Един от членовете на групата е притежател на оръжеен магазин в София и на лиценз за търговия. Мъжът е снабдявал групата с обезопасени и повредени оръжия.

Те били превръщани в бойни в специално оборудвана за целта работилница в жилищен блок в София. Неговият собственик притежавал законно удостоверение за ремонт на оръжия. Преработените за стрелба пистолети и автомати били пласирани на черния пазар. Като допълнителен параван за незаконната дейност на групата служело и това, че и седмината участници имали разрешения за носене на огнестрелно оръжие, повечето от тях били регистрирани и като колекционери на оръжия.

По време на операцията по задържането на участниците, в жилищата на трима от тях са намерени огромен брой пистолети от различни марки, пушки, автомати „Калашников“, боеприпаси, тротилови пресовки. Голямо количество автомати, пистолети, патрони, както и бойни гранати, са открити в помещение, в което е работел друг участник групата. В багажника на колата на притежателя на оръжейния магазин са намерени и иззети 250 патрона.

Специализираната прокуратура наложи на обвинените по случая задържане до 72 часа и поиска от Специализирания наказателен съд да наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. На 4 февруари 2018 г. съдът определи за петима от групата парична гаранция от по 5000 лв., а двама остави без мярка за неотклонение. Мотивите бяха чистото им съдебно минало, тежки заболявания, както и неприключили експертизи на оръжията, които доказват, че са били преправяни. Прокуратурата ще внесе протест срещу определението на първоинстанционния съд.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории