Тежка новина за всички шофьори! Ключови улици в центъра София стават пешеходни…

Паркирали на Витошка (2)

Столичният общински съвет ще разглежда и гласува пешеходното пространство в центъра на София да се разшири по улица „Алабин“ от бул. „Витоша“ дo ул. „Граф Игнатиев“. Докладът в СОС е внесен от общинския съветник Войслав Тодоров от групата на коалиция „Сердика“, а гласуването ще е в четвъртък, съобщава „Монитор“.

Миналата година общинарите дадоха зелена светлина и още два участъка в центъра на града да бъдат обособени само за пешеходци.

От март бул. „Витоша“ ще бъде затворен за движение на автомобили между ул. „Алабин“ и бул. „Александър Невски“. С новата зона обаче няма да се спрат трамваите. Удължаването на пешеходната зона пред Съдебната палата и покрай храм „Света Неделя“ е стъпка по пътя към освобождаването от автомобили на едноименния площад.

От пролетта за движение ще бъде затворена и ул. „Георг Вашингтон“ в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Пиротска“. Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни тогава, че не приема доводи против обособяване на пешеходни зони в центъра, където има 2 метролинии, минават 5 трамвая и има 2 подземни гаража.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории