Синоптиците бият тревога: Нови циклони носят поредни аномалии към България и тази седмица…

София Небе Строеж Времето Улица

През изминалите дни времето в страната беше много динамично и доста ветровито. Във Врачанско скоростта на вихъра достигна 115 км/ч. Все пак отново бяха измерени доста високи температури – от типа на 20-22 градуса над нулата в цялата страна. Това явление се нарича фьонов вятър. 

Така синоптикът Симеон Матев коментира обстановката в страната през уикенда и силния вятър, който вилня из цяла България, цитиран от „България он ер“. Според него новата седмица започва с доста спокойно време.

През днешния ден слънцето ще надделее над облаците на повечето места, а температурите ще останат между 7 и 12 градуса. Вятърът ще е слаб със стойности до 15-20 км/ч.

„През следващите дни обаче в Средиземноморието ще се образуват нови циклони, които се очаква да ни донесат ново, по-голямо затопляне на температурите към вторник и сряда. Все пак в Източна България отново ще има опасност от силни ветрове“, каза още синоптикът.

По думите му още в средата на седмицата времето ще се развали и на много места в страната в четвъртък ще завали дъжд, а в петък може валежът да се обърне в сняг.

„Затопляне в средата на седмицата и понижение на температурите в края ѝ. В петък времето се влошава, а събота и неделя съвсем спокойно може да превали сняг в доста части от страната“, обобщи синоптикът Симеон Матев

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории