Жесток удар! Плъзна нова застрахователна измама с автомобили! Ето как действа схемата…

автомобил, кола

Бум на застрахователните измами с коли у нас. Само от началото на тази година в страната са станали 94 кражби на автомобили, показват данните на полицията. От тях 22 % са извършени с цел застрахователна измама. В сравнение с миналата година това е 100 процента увеличение, казват още от МВР.

Измамите с автомобилни застраховки са се превърнали в печеливш бизнес, твърдят разследващите. Схемата е проста – необходим е само автомобил в движение.

„Такъв автомобил отвън закупен за някаква смешна сума .. накичва се колкото да може само да върви, за да може да се представи пред застрахователите за сума, която много-много пъти надвишава.Той никъде не може да се продаде ,нито на автоборсата, никъде не може да му се вземе такава висока сума”, заяви гл.инспектор Пламен Максимов от сектор „Престъпления срещу МПС” към СДВР, пред Нова телевизия.

Няколко месеца след като е застрахован, автомобилът изчезва безследно. Обявен е за откраднат. Лицето, което го обявява за откраднат знае, че такъв автомобил вече няма. Следите се заличават от следващите в схемата. Собственици на морги или частни лица, които разглобяват колите.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *