Шефът на автоинструкторите с горещ коментар за катастрофите: Шофьорите карат като дядовците им!

авто

Десетки катастрофи през уикенда. Някои от тях с жертви. Най-тежката беше на „Хаинбоаз“, където трима загинаха, а дете е тежко ранено. Както лошите пътища, така и неправилното шофиране, са фактор за инцидентите, каза в сутрешния блок на Нова телвизия председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

„Най-вече бездействието на хората, които трябва да направят такава организацията на движението и такива закони, че да могат да повлияят и на двата фактора”, каза той.   Той подчерта, че последните крути мерки на властите са били безрезултатни. Около 700 човека са загинали в резултат на подобни инциденти през изминалата година.

„Ние говорим за едни усилия, които би трябвало да дадат едно поне 20 процентно намаление на жертвите до 2018-та”, подчерта той. Иванов отбеляза, че по негови лични наблюдения на пътищата у нас няма контрол.

„Хората не знаят как да шофират по опасните участъци при лошите метеорологични условия”, каза той и добави, че от съюза искат да се промени системата на обучение.

„Хората все още смятат, че като при дядово време, когато са изключвали да пестят гориво, по този начин трябва да спускат стръмните наклони, незачитайки хлъзгавостта на трасето, по което се спускат“, даде пример той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории