СКАНДАЛ! Спас Гърневски нанесе тежък удар на Корнелия: Нинова успя да приватизира едно външнотърговско дружество…

спас гърневски

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски отново хвърли словесна ръкавица на политическите си опоненти от левицата. Известният с острия си език и безпощадни коментари политик не спести и този път квалификациите си за представителите на социалистическата върхушка. Първият коментар на Гърневски пред “Събуди се” бе за провала на СДС и грешките, които допусна синята партия, предаде ПИК.

“Ако СДС беше извадило досиетата на ДС, ако имаше залегнал в учебната програма периодът на комунизма, ако на децата бе разяснено защо бяхме 16-та република на Съветския съюз, може би нещата сега щяха да са различни”, заяви Гърневски и допълни: “Мен ме изключиха от СДС, защото казах, че СДС ще се превърне в едно търговско дружество. Т.е. вината на старата десница…, ако бе направила всичко това – и лустрацията, и досиетата, нямаше бившите агенти на ДС да са сегашния елит на капитализма”.

Гърневски отбеляза, че винаги се е пазил от корупцията “като дявола от тамяна”. “Точно по времето на СДС обаче Корнелия Нинова успя да приватизира едно външнотърговско дружество (“Техноимпекс”, б.р.). Сашо Симов от БСП, включително и една телевизия – Славчо Велков каза, че “Спас, дето е лапкал и е писал стихотворение за Георги Димитров”. Всъщност има нареждане в ядрото на социалистическата партия всичко, което се намери в живота на Спас Гърневски, да бъде изкарано на показ. Извадиха на показ изрезка от вестник, без да личи от кога е вестникът и кой е той. Оказа се, че това е вестник “Дума” от преди 20 години. Какви роднински връзки съм имал… А стихотворението, което показа Славчо Велков, е от преди 37 години – за годишнината тогава на Георги Димитров. Всички литературни клубове имаха поръчение да напишат стихотворения за неговата 100-годишнина. Те прочетоха това като дявола евангелието. Стихотворението не бе антикомунистическо и антидимитровско… Облаги, постове и служби от социализма не съм ползвал!”, заяви Гърневски.

Той коментира и “идеята за ревизия на прехода и приватизацията”. “Имаше два документа, които трябва да приеме Народното събрание. На 21 декември бе приет антикорупционният закон… До края на месеца ние ще имаме избрания орган, който ще започне много бързо работа под контрола на Народното събрание

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *