Бомба от Казахстан! Агент №1: Станимир Стоилов се маха от Астана, за да поеме националния отбор

7 Dni Sofia03.02.201829770
станимир стоилов

Треньор номер 1 на България Станимир Стоилов за миналата година подписа нов договор с шампиона на Казахстан, но според руски футболен агент няма да се задържи дълго там.

Рустав Раджабов, който е добре познато име във всички страни от бившия Съветски съюз, убедено твърди пред sport.kz, че Мъри няма да изпълни договора си, който е до края на 2018-а. Той обаче ще остане в Казахстан, но с друг ангажимент.

“Както знаете, Стоилов преподписа с казахския шампион тази зима след засилени спекулации, че ще напусне. Той бе гласен за национален селекционер на Казахстан, но сделката пропадна. През лятото на 2018-а обаче българският специалист ще застане начело на националния отбор на страната”, категоричен е Раджабов.

“Няма дим без огън. Да, Станимир Стоилов ще напусне “Астана”, но не веднага. Доколкото знам, той ще си тръгне не сега, а през лятото. В момента той е нужен като въздуха на “Астана” и ако бъде пуснат да си ходи, това ще е нелогично, особено с оглед на предстоящите мачове в Европа”, продължава агентът.

“Мястото на Стоилов в “Астана” ще бъде заето от Роман Григорчук, който е голям треньор. Той ще продължи успешните традиции на Стоилов. Самият българин може да изчака да поеме националния отбор до лятото, защото тимът няма мачове дотогава, а той познава всички играчи и няма да му е нужно време за адаптация”, завършва Раджабов.

Има вариант Стоилов да си тръгне и по-рано от “Астана”. Шампионът на Казахстан през последните 4 г. има сериозни проблеми с футболисти, на които дължи пари. Няколко от тях вече са осъдили “Астана” в арбитражния съд в Лозана. Това може да създаде проблеми на клуба с лиценза за новия сезон.