Прокуратурата изрече тежката си дума! Кмета на Септември отнесе две обвинения…

Марин Рачев

Прокуратурата повдигна обвинения на кмета на Септември, който беше арестуван вчера. В същото време тази сутрин в центъра на града имаше протест с искане за освобождаването на Марин Рачев, предаде БЛИЦ.

Десетки жители на Септември и околните села излязоха пред общината с плакати в защита на арестувания кмет. Полицейски кордон застана на пътя ги и не ги допуска до районното управление, където вероятно се намира Рачев.

Според хората обвиненията срещу него са неоснователни. Специализираната прокуратура му повдигна две обвинения – за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни сделки, с които е ощетил общината за стотици хиляди левове.

От прокуратурата са установили втори нарушител на закона. Това е служител на общината, който е извършил общо седем документни престъпления. Срещу него също ще бъдат повдигнати обвинения.

Протестиращите, въоръжени със снимки на кмета, освиркаха неговите противници – хората, след чиито сигнали Марин Рачев беше арестуван. Те също дойдоха пред общината, за да попитат къде са парите, откраднати от него.

Според прокуратурата кметът е източвал общината посредством приближени фирми, на които е възлагал обществени поръчки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.