Само в 7DniSofia.bg

НОВ ОБРАТ! Корнелия Нинова отсече: Екипът на БСП дори не е присъствал на гласуването в Лисабон!

Корнелия Нинова (6)

“Това е демократично и нормално – има различни мнения и моля това различно мнение да бъде уважавано. Истината е, че никога на международен форум не съм гласувала за Истанбулската конвенция. Екипът на БСП дори не е присъствал физически в залата по време на гласуването на конвенцията в Лисабон”. Така коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова скандала с ПЕС по повод Истанбулската конвенция, предаде Пик

“Никога не съм си променяла мнението по този въпрос. Това, което се случва ми прилича на кампания. Но това няма да промени мнението ми. Зад него стоят мъдреците на България, вероизповеданията, 70 процента от българите, както и ръководството и членовете на БСП.

Битката с насилието над жени и деца е справедлива, но това не значи, че трябва да приемаме конвенцията, можем за променим нашето законодателство. Ние отдавна имаме такива инициативи и не сме се сетили сега за това”, каза още тя пред журналисти в НС.

Нинова заяви, че не са се отказали от референдума, но въпросът трябва да бъде добре формулиран и след това да се обсъди и гласува от депутатите.