Само в 7DniSofia.bg

Заковаха Драгомир Стойнев по бели гащи! Депутатът категоричен, че е чел Истанбулската конвенция, а не знае колко страници е…

Драгомир Стойнев

В изключително неловка и комична ситуация изпадна зам.-председателят на парламентарната група на БСП за България Драгомир Стойнев, пише ПИК.

Стойнев и колегите му дадоха брифинг в кулоарите на Народното събрание, посветен на Истанбулската конвенция. Наред с хвалбите как единствено от БСП се предлагали адекватни предложения и законопроекти, той поиска и създаването на кризисни центрове за пострадали от домашно насилие във всяка една област. По думите му, в момента у нас имало едва пет такива центъра.

Бившият енергиен министър в кабинета на Пламен Орешарски обаче попадна в капан, от който не успя да излезе. След хвалбите той беше попитан дали е чел Истанбулската конвенция, срещу която въстанаха от БСП. Последва категоричен отговор “Да” и нов въпрос: “А от колко странички е конвенцията?”.

“Вижте, дайте да не обсъждаме страниците”, смутолеви Стойнев.

Друг журналист при питането си, се обърна с поздрав към него и колегата му Кристиян Вигенин: “Честит празник!”. Като чу това, Стойнев се изчерви. Малко след това, от БСП обявиха край на брифинга се ометоха от трибунката.