Само в 7DniSofia.bg

Парламентът се тресе! Делян Добрев към БСП: Направо ме осъдете на смърт! Вашата партия има 30 000 такива присъди….

Делян Добрев

В парламента отново не е скучно. Делян Добрев отново е ябълката на раздора, защото от БСП продължават да настояват той да напусне депутатското място. Народните избраници вляво са категорично, че е нарушена Конституцията. Процезурният диалог се закучи и на трибуната се качи самият Добрев.

„Колеги от БСП, предлагам ви да ме осъдите направо на смърт. И без това в историята на вашата партия има 30 000 такива присъди“, заяде се депутатът от ГЕРБ, който беше забъркан в „Кум гейт“ от Елена Йончева.

Заради раздуханата афера в Хасково, в която според червените той е уреждал с поръчки свои роднини и близки, Добрев подаде оставка, но после тя беше отхвърлена с гласуване. Онзи ден обаче Конституционният съд се произнесе, че оставането му в Народното събрание е неправоремно и противоречи с Конституцията – върховния закон в държавата.

Александър Симов от БСП продължи гаврата и от трибуната призова да гласуват правото на Делян Добрев да присъства в залата. Съпартиецът му и зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов обаче успокои страстите и предложи да бъде сложен края на този фарс, предаде Пик.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.