ГОРЕЩО! Депутати се хванаха за гушите! ГЕРБ обвиниха БСП, че са в невротична ситуация…

Тома Биков (2)

Дебаттие по Истанбулската конвенция продължават с пълна сила. Депутатите от ГЕРБ и БСП Тома Биков и Георги Свиленски коментираха аргументите за и против подписването на документа, който породи разделение в обществото, предаде ПИК.

Появиха се твърдения, че Истанбулската конвенция въвежда трети пол и еднополови бракове. В българската конституция е написано ясно, че бракът е между мъж и жена, това изключва трети пол и еднополови бракове. Ние смятаме, че страховете на хората трябва да бъдат опровергани и да бъде ясно, че ГЕРБ като политическа сила няма намерение да променя християнските традиционни ценности. ГЕРБ е единствената партия, в чийто устав пише, че християнските ценности са основни ценности у нас, посочи Тома Биков.

Не може и християни, и мюсюлмани да излизат с позиция, мъдреците от БАН да изразяват позиции и бившият президент Росен Плевнелиев тук да излезе и да каже, че те са манипулатори, контрира Георги Свиленски от БСП. Той даде за пример неспазването на конституцията от страна на ГЕРБ, които отхвърлили становището на КС, че Делян Добрев трябвало да напусне парламента.

Нека ГЕРБ спазват решенията на КС, призова той.

КС не е казал, че Делян Добрев трябва да подаде оставка в момента, той казва, че оттук-нататък не бива да се отхвърля оставка, коментира казуса Биков. Той допълни, че уважават мнението и аргументите на всички институции. Мнението на БСП не ни интересува, защото те първо са били за конвенцията, сега са против, припомни депутатът от ГЕРБ.

Ние даваме на КС Истанбулската конвенция да каже той и да прецени кое е противоконституционно и кое не, допълни той.

Конвенцията се приема на 100 процента, никакви обяснителни записки не важат, посочи Свиленски.

Вие сте в невротична ситуация, обвини го Биков. Той изтъкна, че ще се чака и решение на КС, и нов превод, и дискусии, за да не се подлага на съмнение това, че ще се запазят християнските ценности.

Свиленски и Биков се сдъвкаха и за това кой е по-християнин и кой ходи и не ходи на църква.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.