СКАНДАЛ! Делян Добрев поиска оставката на Йончева! Елена няма отговор на въпросите му…

Герб (3)

Елена Йончева да подаде оставка като депутат, ако не може да отговори на въпросите, които поставям, изнасяйки информация за фирми, с които тя е работила. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев от парламентарната трибуна. Той напомни, че соцдепутатката е била съдружник с офоршна фирма, източила пари от КТБ, предаде 24часа.

Добрев направи изказването си в отговор на декларация на БСП по повод решението на Конституционния съд за неговата оставка. И си отнесе забележка от шефката на НС Цвета Караянчева, защото използва правото на лично обяснение, а атакува Йончева. Докато той говореше, от ГЕРБ го подкрепиха със скандирания „оставка“.

В парламента съм по волята на народа и защото оборих всички твърдения на опозицията, допълни Добрев

„ПГ на ГЕРБ наруши Конституцията, защото те взеха решението Делян Добрев да остане в парламента. Ако в парламентарната им група имаше разбиране какво представлява нашата държава и какво пише в чл.4 на Конституцията, никога нямаше да стигнат до този случай“, заяви зам.-шефът на Народното събрание и член на ИБ на БСП Валери Жаблянов.

Нарушавате конституцията, а уж налагате демокрация, върза Жаблянов темите за Добрев и за декларацията на ГЕРБ от по-рано днес, с която управляващите осъдиха БСП за исканата оставка на образователния министър за промяната в учебния план по история за Х клас.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.