Премиерът Борисов посече с първи коментар вота на недоверие: БСП са двулични… (ВИДЕО)

Бойко Борисов (6)

За първи път премиерът Бойко Борисов проговори за искания и тотално неуспешен вот на недоверие от страна на БСП. Борисов заяви, че датата е специално избрана, защото от опозицията прекрасно знаят, че тогава са заети с международни срещи и разговори, предаде ПИК.

„Точно тогава да се избере вота, когато знаят ,че сме заети и това е начин да ни изложат. Аз винаги съм бил за обединена нация, да бъдем възпитани, не можех да участвам в товакова нещо. Щях да отговаря на тези, които ме наричаха страхливец, на бива. Благодаря на колегите, които са подкрепили вота“, заяви по време на световния икономически форум в Давос премиерът.

Той изрази съжаление за така развилата си ситуация с Истанбулската конвенция. По повод референдума, той заяви, че ако има такъв трябва да е ясно разписан „за” и „против” пребиването на жени. „Днес и Армения са я подкрепили. Аз винаги съм работил в диалог и затова помолих колегите да изчакат и да се направи едно голямо обществено обсъждане. „Едва ли има по-религиозен човек от мен, да не забравяме, че президента пропусна патриарха при откриването на европредседателството”, заяви още премиерът. От БСП са двулични, в Европа едно говорят, в България друго гласуват.“

Борисов е категоричен, че конвенцията ще бъде приета с резерви и заяви, че когато се прибере в България ще се се срещне с представители от всички вероизповедания у нас, които ясно се изразиха против ратифицирането.

По-рано по време на форума премиерът е разговаря с министрите на търговията и инвестициите на Саудитска Арабия Маджид Бин Абдулла Ал-Касаби и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси Халид Ал- Фалих. Те оцениха високо визитата на министър-председателя в края на ноември м. г. и посочиха, че разговорите в Рияд между представителите на правителствата са отлично начало за ползотворно сътрудничество между двете страни.

Срещата на премиера Борисов със саудитските министри се състоя в рамките на Годишната среща на Световния икономически форум в Давос. На нея бяха обсъдени предприетите действия след официалното посещение в Кралство Саудитска Арабия за активизиране на двустранното икономическо сътрудничество и засилване на търговския стокообмен и инвестициите.

Премиерът Борисов използва повода да предаде сърдечните си поздрави към крал Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд и престолонаследника Мохамед бин Салман Ал-Сауд и да благодари за отлично организираното посещение.

Убеден съм, че ние като една държава с морал и хуманност не можем да не защитим жените. От БСП са двулични – в Европа говорят едно, в България гласуват друго. Ще приемем конвенцията с резерви, така че всички да са спокойни. Жалко е в България да страхуваш хората, а в Европа да се правиш на европеец.

Публикувахте от Бойко Борисов в 25 януари 2018 г.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.