ГЕРБ посече остро Радев: Притеснително е, че възгледите на президентът съвпадат с БСП! Иска ли политическа криза…

Румен Радев Президент (4)

Голяма част от срещите, които президентът Радев осъществи с международни фактори, са благодарение на премиера Борисов. Той се срещаше с тези фактори и по протокол те разговаряха и с държавния глава. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков във връзка с годишния отчет на президента Румен Радев, пише ПИК.

“Ние в момента сме председатели на Европейския съюз. Проблемът с Турция се разглежда на всеки съвет. Концепцията на Борисов, че отношенията между Турция и ЕС трябва да бъдат добри е още от времето, когато г-н Радев не знаеше, че ще бъде кандидат за президент на БСП. И ми се струва съвсем логично и правилно той да следва тази своя концепция. От друга страна премиерът Борисов няма вина, че и Меркел, и Юнкер, и Туск, и Ердоган искат да се срещнат с него”, обяви Биков във връзка с недоволството на Радев, че не е бил уведомен за поканата на Борисов и Меркел Ердоган да гостува в България.

“За нас е притеснително, че възгледите на Румен Радев съвпадат с БСП. Когато е избран за президент на България, той е избран за президент на всички българи и трябва да бъде равно отдалечен от всички партии. Учудени сме, че на практика той подкрепи мотивите на БСП за вота на недоверие. Ако той иска да има в страната политическа криза, нека да излезе и да го каже ясно”, каза той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *