Борисов с експресно уволнение в ключова агенция! Разпореди цялостна проверка на дейността на ДАЗД…

Бойко Борисов (3)

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаване на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето. За временно изпълняващ длъжността се определя д-р Валентин Димитров, заместник-председател на агенцията.

Борисов разпореди също така Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна проверка на дейността на ДАЗД, в която специално да бъдат анализирани извършените наблюдение и контрол на специализираните институции за отглеждане на деца относно спазването на правата на детето.

Мотивът за предложената от премиера Борисов промяна в ръководството на ДАЗД е непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в дома за деца и младежи с увреждания „Хризантема“ в Габрово.

Припомняме, че за скандалната дейност на възпитатетие в дома разкри първо агенция в ПИК в свое разследване от преди ден. Темата възмути обществото и стана централна новина във всички медии.

Източник: Пик

коментар

  • Гергова

    24.01.2018 at 19:11

    Изумява ме поредната форма на демагогия от Управляващите…. Нима в тази държава има агенция за закрила на когото и да е, нима някой го е еня за стотиците или хиляди деца, които са изгубили единия родител и живеят при другия, как живеят и кой следи как се разходват парите, които се дават за отглеждане на това дете. В държавата ни вече е установена практика, ако се появи проблем, достигащ до медиите, той да се решава на парче – едно, две уволнения(може и преместване) и нещата утихват… Ами разровете я тази агенция, бръкнете по-надълбоко… или ви е страх.. Е, има защо

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.