Актрисата Елена Петрова в горещ спор: Защо домът в Габрово се превърна във второто Могилино?

Елена Петрова

Няма да се свърши работа, ако никой нищо не казва и се мълчи, заяви актрисата Елена Петрова в студиото на сутрешния блок на Би Ти Ви във връзка със скандалните кадри на насилие над деца от дома за медико и социални грижи „Хризантема“ в Габрово. Тя е категорична, че трябва повече ангажираност и следене на такива места.

„Очаква се непрекъснато някой да сигнализира, да се получат записи. В един дома трябва да се гледат децата, да се обгрижват, така, както ние си гледаме дома“, каза Петрова. „Нека всички се задействат и да започнат проверки по домовете. Трябва цялостна национална политика за всички тези деца“, категорична е актрисата.

Мая Тинчева от ДАЗД заяви, че тя проверки не прави, а колегите от агенцията й ги правят. „Аз от горещите картофи не се притеснявам“, добави Тинчева и заяви, че в ДАЗД никога не е крила проблемите на децата.

Елена Петрова съобщи, че съвсем скоро ще стартира национална кампания и интернет страница, където всеки може да подава сигнали за агресия към деца, на която е станал свидетел.

Тинчева за пореден път обясни, че тя не ходи по проверки, но разтегна локуми за дирекциии и служтели, котио съвестно си вършат работата. Как я вършат, като малтретират деца, а те не знаят – никой не разбра. Важното е да има дирекциии и щатове за чиновници, които си бъркат в носа по цял ден, за което взимат заплати.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.