Само в 7DniSofia.bg

Софийският градски съд окончателно оправда Валентин Димитров – Топлото…

вальо топлото

Софийският градски съд окончателно оправда бившият шеф на „Топлофикация-София“ Валентин Димитров по обвинението за валутни престъпления в особено големи размери, пише novini.bg

Делото срещу Вальо Топлото продължи повече от 10 години. Докато съдът успее да се произнесе, текстът по който бе обвинен Димитров, отпадна от Наказателния кодекс през 2015 г.

Обвинението срещу бившия директор на столичната „Топлофикация“ твърдеше, че в периода 1999-2003 г. Димитров е извършвал финансови сделки за близо 6 млн. лева в Австрия в нарушение с валутното ни законодателство.Според второто обвинение пък в периода 2004-2006 г. Вальо Топлото не е декларирал пред БНБ сделки за над 16 млн. лева. Заради отпадането на същия текст от Наказателния кодекс, преди време бе оправдан и бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

В момента Валентин Димитров е в затвора, където излежава тригодишна присъда по обвинение за безстопанственост.През юли м.г. той поиска да бъде освободен предсрочно, но съдът му отказа с мотивите, че престоят в затвора му се отразявал добре, той нямал нарушения, учел немски и участвал във всички организирани тържества. До края на присъдата му остават няколко месеца, като е възможно Димитров да бъде освободен още в края на януари.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.