Хвърчат искри в ефир! Политолози разкъсаха на парчета президента Румен Радев…

Румен Радев Президент (4)

В лют спор се впуснаха политилозите Андрей Райчев и Румяна Коларова в ефира на сутрешния блок на Би Ти Ви. Поводът е първата годишнина от управлението на президента Румен Радев, кои са неговите успехи и провали.

„Радев е самостоятелен човек.  Два мита за него бяха разбити – явно не е нито руски агент, нито е президент на БСП. Това става видимо от дейността му през последните шест месеца.Корнелия Нинова се оказа права, като заяви, че го издига, за да победи, а не да й слугува. Пълна спекулация се оказа и тезата, че той не е натовски генерал. Не държи дълги речи. Не е многословен. Със сигурност си завоюва мястото“, каза Андрей Райчев. „Когато има едно такова противопоставяне в парламента, всеки един прездидент ще изглежда стабилен. Радев не е посредствен, но не е ярко изявен. Той печели от политическата ситуация в страната“, контрира Румяна Коларова.

„Радев не е подставено лице. Предишният президент стоеше на чуждо място, Радев си изгради собствен образ и си е на мястото“, скочи Райчев. Коларова го репликира, че президентът „запълва празно място и не се конкурира“.

Пикът на искрите в ефир стигнаха, когато стана дума за външната политика на Радев и сравнението му с работата на Борисов на международната сцена.

„Президентът е част от външната политика, но не се пъчи. Той има много посещения в чужбина“, каза Райчев. „Президентите имат посещения в чужбина. Плевнелиев пътуваше повече. Първите три месеца със служебния кабинет бяха много слаби. Битовите скандали с външната политика на Радев бяха прикривани и той бързо се научи какво трябва да прави“, поясни Коларова. Според Райчев в България президентската дреха е най-добре скроената дреха. Коларова пък контрира, че всеки един президент, който действа като партийна ръкавица, губи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.