Извънредно! Битката на деня! Григор Димитров се изправя срещу Ник Кирьос… (НА ЖИВО)

Григор Димитров

Гришо Димитров излиза в един от най-важните мачове в кариерата си. На Централния корт в Мелбърн – Григор, ще спори с любимеца на местната публика, намиращият се в превъзходна форма – Ник Кирьос, предаде ПИК.

Очакванията са за епичен 1/8-финален сблъсък. Двубоят е предвиден в програмата на Евроспорт 1, а победителят ще играе в 1/4-финалите с великобританеца Кайл Едмънд ( номер 49 в ранглистата). Другият четвъртфинал в потока е Рафаел Надал – Марин Чилич.

Досега Димитров и Кирьос имаха три сблъсъка в общия си баланс, като Григор води с 2-1 успеха. В предходната среща помежду им първата ракета на домакините надви Гришо в 1/2-финал в Бризбейн в началото на този сезон, а в последствие вдигна и титлата. Ник е в серия от 7 поредни победи през 2018-а. На мачове на „Род Лейвър Арена“ Григор пък надигра Денис Новак с 3:0 сета, Макензи МакДоналд с 3:2 части и Андрей Рубльов с 3:1 сета.

Колоритна родна агитка вдъхва допълнителна увереност на Гришо Димитров на Аустрелиън Оупън, сега обаче по трибуните очаквано подкрепата ще бъде в по-големи мащаби за фаворита на домакините – Кирьос.

Зрелището предизвиква огромен интерес в тенис средите. Двубоят на деня – третият в световната ранглиста срещу непобедения през кампанията Ник Кирьос.

Битката е насрочена за 11:00 часа родно време.

Може да гледате НА ЖИВО ТУК.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.