„Атака“ и ГЕРБ се хванаха за гушите преди вота! Сидеров: Няма да оставя игричките на някой министри така…

Волен Сидеров (2)

В четвъртък, когато в пленарна зала ще се гледа вотът на недоверие към правителството, аз не знам как ще гласувам. Не знам дали това правителство заслужава доверие по начина, по който се държи към тези, които го крепят на власт. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров, цитиран от партийния пресцентър.

Причина за гнева му е състоянието на яз. „Бели Искър” и опитите на регионалното министерство да прехвърли изкуствения водоем към София-област, управлявана от кадъра на националистите Илиян Тодоров. Стената на язовира трябва спешно да се ремонтира, като това ще изисква милиони.

„Няма да оставя така игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Бих искал да ги попитам защо прехвърлят язовир на областна управа с 1 млн. лева годишен бюджет при положение, че само спешния ремонт на стената струва 80 млн. лева. По този начин целят да натопят Илиан Тодоров, да го изкарат виновен и да си измият ръцете с него”, смята Сидеров.

Той ще търси отговори за решението за прехвърлянето от строителния министър Николай Нанков, заместничката му Деница Николова и екоминистъра Нено Димов, който е именно от квотата на „Обединени патриоти”. Волен Сидеров оглавява парламентарната група на националистическото обединение.

„Няма значение, че с ГЕРБ сме коалиционни партньори. Коалиционните партньори трябва да се уважават. В случая ние не само че нямаме уважение, а имаме буквално подигравка с областния управител Илиан Тодоров просто, защото е от „Атака”, оплаква се лидерът на политическата сила.

Това е поредна колизия между партия от „Обединени патриоти“ и ГЕРБ. Валери Симеонов от НФСБ заяви, че „не иска да вижда“ Бойко Борисов, след като решението за втори лифт над Банско и промени в правилника за управление на парк „Пирин“ беше отложено (по-късно обаче беше прието). Красимир Каракачанов от ВМРО проведе истински диспут с колегите си в правителството Цецка Цачева и Екатерина Захариева по време на заседание на кабинета заради Истанбулската конвенция.

Източник: Би Ти Ви

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.