Зимата далеч не си е отишла! Нещо ужасно ни очаква през уикенда…

Времето Климат Прогноза

След краткото затопляне зимата много бързо ще ни напомни, че далеч не си е отишла. Още тази нощ ще настъпи рязка промяна на времето. Средиземноморски циклон ще се формира още днес, който в събота ще окаже влияние на времето у нас. Ще има валежи над цялата страна – в по-ниските части от дъжд, по високите полета от сняг, показват средносрочните прогнози, предава БАН.

След кратко прекъсване на валежите, в неделя нов циклон ще премине през Балканите, който ще окаже по-сериозно влияние. Отново ще започнат валежи – в началото от дъжд в по-ниските части, в планините от сняг. В късния следобед в неделя и нощта срещу понеделник на много места ще вали сняг и ще се образува снежна покривка.

През новата седмица ще се усили североизточният вятър. В понеделник и вторник следващата седмица ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Температурите няма да са много ниски. Сутрешните ще бъдат отрицателни между -5 и -6 градуса. На местата със снежна покривка ще бъдат малко по-ниски, през деня – около и малко над 0 градуса.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.