Само в 7DniSofia.bg

ЕКСКЛУЗИВНО! Горанов с нови разкрития за засекретения доклад на ДАНС за горивата: Това е нескопосан опит на БСП…

Горанов (3)

„Чел съм отдавна този доклад и всичко, което е трябвало да се предприеме като действия въз основа на него, е направено много отдавна. Това според мен е просто опит да се изпълни със съдържание мотива за вот на недоверие“. Така министърът на финансите Владислав Горанов коментира в парламента по повод засекретения доклад на ДАНС, за който БСП обяви, че разкрива нередности в контрола на акцизните стоки.

 „Това е нескопосан техен опит, защото мога да върна още по-назад, когато по времето на Тройната коалиция тази система за контрол на акцизните стоки въобще не е съществувала. Как тогава се е осъществявал контролът?

По време на първия мандат на ГЕРБ бе създадена тази система с 22 отделни модула, бяха монтирани измервателните уреди. Сега именно по инициатива на Агенция „Митници“ започна тази проверка, за да се види как работи системата. Това ви се спестява от БСП.

Резултатите на база на постъпленията в бюджета опровергават всички притеснения. Сега продължаваме да работим по законодателни инициативи, които допълнително да контролират пазара на горива.

Оттук няма да излезе нещо, което очакват от БСП да им помогне за вота на недоверие“, категоричен бе Горанов. Той призова да не се търси интрига и заяви, че че препоръките на доклада са били чисто технически и касаят предпазване на системата от външни атаки. Той обаче уточни, че до момента няма данни за такива опити и затова и прокуратурата е излязла с решение, че няма престъпление.

„Говорим за високотехнологични теми и една сложна система, която разбира се постоянно има развитие и ще бъде подобрявана“, коментира още Горанов.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.