Валери Симеонов се нахвърли на БСП: Не ми твърдете, че през социализма е било розово, а сега не е…

Валери Симеонов

“Няма по-тревожна тема от демографията в България, заяви от парламентарната трибуна депутатът Георги Гьоков. В България са изключително лоши демографските условия. Страната ни се заличава. В последните години много повече българи умират, отколкото се раждат, информира БЛИЦ. През 2016 година за малко да отбележим исторически антирекорд, напомни депутатът.

В отговор вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че на предното питане на Гьоков какво прави държавата за демографската криза ясно е разяснил тенденциите през годините в страната. „Сега вие рисувате розова картина за социализма. Но от времето на социализма всичко се движи долу горе еднакво. Не ми твърдете, че по време на социализма се е увеличавало населението, а сега по времето на ГЕРБ и Патриотите се срива“, каза Симеонов на Гьоков.

„Въпреки всичко данните са наистина тревожни“, напомни той и разясни какви мерки предприема държавата. Валери Симеонов съобщи и сумите, изплатени за родени деца, за помощи и други. „Приветствам съпричастността ви с демографията“, каза още вицепремиерът на Гьоков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории