Бойко Борисов с горещ коментар: Ще настъпи криза, ако не започнем веднага да работим по…

Бойко Борисов (7)

Ако не започнем веднага да работим по интеграцията на Западните Балкани, ще настъпи демографска криза и тогава най-лесно идват популистките партии на власт. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместна пресконференция с председателя на Европейския парламент в Страсбург, пише БЛИЦ.

„Освен младите хора имаме и друга важна задача, особено на Балканите – достойния живот на възрастните хора“, заяви Борисов.

„Неслучайно и приоритетът за Западните Балкани е такъв, защото ако не започнем сега и веднага да работим по интеграцията на Западните Балкани, младите и квалифицирани хора ще напуснат Балканите, ще отидат в посока Европа или Америка, ще остане застаряващо население, демографска криза и тогава най-лесно идват популистките партии на власт. Затова цялата ни програма за Западните Балкани се подкрепя и от ЕП, и от ЕК и от Съвета – тя е важна“, каза Борисов.

„В България направихме така, че извадихме в абсолютен приоритет образованието, за да подготвим младите хора да бъдат по-добре образовани и по-добре квалифицирани, включително и ромите. Тази година с една амбициозна програма успяхме да вкараме около 15 000 деца, които досега не посещаваха училище. Двойно увеличаваме заплатите на учителите, стотици милиони инвестираме в образователна инфраструктура, за да повишим квалификацията, да ги направим конкурентоспособни, да имат по-високи доходи и така да ги задържим в своите страни“, обяви българският премиер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.