Лиляна Павлова в Страсбург: Борим се с корупцията и нивата на безработица го доказват!

Лиляна Павлова (2)

„Българските приоритети бяха представени по един много убедителен и ясен начин. Благодарни сме за подкрепата, която получихме от всички политически партии в ЕП и от признанието от председателя на ЕК Жан Клод Юнкер за това, че са ясни и добре подбрани“. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова в Страсбург, пред медиите днес след представянето на приоритетите на Българското председателство пред Европейския парламент от министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство, пише 24часа.

Министър Лиляна Павлова акцентира на това, че страната успя да върне темата за Западните Балкани в общоевропейският дневен ред и да насочи вниманието на институциите към дебата за бъдещето на Европа, дигиталния дневен ред, към сигурността и стабилността на континента.

На днешното заседание страната получи ясно подкрепа в борбата с корупцията, каза още министърът за Българското председателство на въпрос. „България има воля за борба с корупцията, върви по прав път по отношение на мерките и законодателството и това, по което се работи, дава резултат, който е видим през икономическите показатели – ръста на икономика, намаляващата безработица и увеличаването на инвестициите“, допълни тя.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *