ГОРЕЩО! Бивш здравен министър посече жестоко привържениците на „третия пол“

таня андреева

Общинските болници са най-уязвимите лечебни заведение. Всеки пациент, който има нужда от лечение, търси първо общинските болници. Това заяви пред Би Ти Ви бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева.

„Общинските болници имат три сериозни проблема. Първият е с кадрите, а това означава, че тези лечебни заведения извършват най-нископлатените дейности по здравна каса, защото големите специалисти не искат да работят в тези болници“, обясни Таня Андреева.

„Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските лечебни заведения. Това, че ще ги изплатят, не означава, че ще се реши проблемът и след години пак ще се натрупат дългове. Трябва да има индивидуален подход към всяка общинска болница, защото пред годините всичко се прави на парче и няма единно решение“, увери бившият министър на здравеопазването.

„Най-простият план е най-накрая концепцията за Спешната помощ да стане факт. И в общинските болници да се обособят базисни специалности и специалности, които да включват по-леките нужди на пациентите“, каза още тя.

„Ако трябва да отнесем въпроса за третия пол към биологията, то има два пола – мъжки и женски. Истанбулската конвенция отвори един много по-важен въпрос – първият е, че не може да се приемат такива документи тихичко и тайничко, без да станат достояние на обществото“, заяви Таня Андреева на въпрос какво смята за Истанбулската конвенция.

„Истанбулската конвенция показа, че обществото ни държи на традициите, на нормите, на това кой е мама и кой татко. Много хора не искат това, което все още е недоказано като модели на поведение, да бъде налагано на обществото“, коментира бившият здравен министър.

„Не мога да приема, че едно дете се ражда безполово и в един момент то ще реши какво да бъде. Уважавам хората, които се смятат за различни, но аз не искам той да бъде натрапван без децата или родителите на техните деца да имат желание за това“, заключи Таня Андреева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории