Корнелия Нинова към еврокомисарите: Напълно осъзнаваме предизвикателствата, които стоят пред всички нас

Корнелия Нинова (2)

„Добре дошли в България, благодаря Ви за уважението, което показахте вчера към българския народ. Нашият народ е достоен за уважение“. Така започна изказването си лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на среща с колегиума на европейските комисари, съобщиха от пресцентъра на партията, пише 24часа.

„Председателството на Съвета на ЕС е приоритет на всички политически сили в България. Ние постигнахме съгласие, че по темите и намирането на верните решения няма да търсим тясно партиен интерес, а ще поставяме на първо място интересите на България и общите интереси на ЕС. Споделяме напълно приоритетите, които България и тройката, от която сме част, определи за председателството. Нещо повече, участвахме при тяхното обсъждане и определяне. Макар и да сме в опозиция, наш представител е председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и много активно с колегите от всички парламентарни групи работехме, за да стигнем до тук. Напълно осъзнаваме предизвикателствата, които стоят пред всички нас и пред България като европредседател, и пред целия ЕС по сериозни въпроси за бъдещето на общия ни дом – обща охрана, миграция, последиците от BREXIT.

За нас, българските социалисти, има две изключително важни теми – кохезионна политика и реалното прилагане на социалния стълб. Това е наша политика и тема, много отдавна, поставена заедно с колегите от ПЕС. За нас е изключително важен социалният стълб- като един от начините за преодоляването на неравенствата, на решаването на проблемите на безработицата, на бедността и на младите хора.

Оставаме отворени за участие във всички дискусии в следващите 6 месеца. Нашето парламентарно поведение е ориентирано към национално съгласие по председателството, но всички теми, които касаят вътрешната политика, и за нас представляват открити въпроси пред българския народ, ще продължим да решаваме с демократичните принципи и права на една опозиционна партия. Пожелавам на всички едно успешно председателство с много верни и добри решения за общото бъдеще на ЕС и за България“.

Преди началото на събитието председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна еврокомисаря Корина Крецу.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории