Нов скандал с европредседателството! Френска депутатка иска да свали клипа за България заради сексуален тормоз…

карима дели

Френска евродепутатка поиска да бъде свален клипът за българското председателство на Съвета на ЕС.

Според Карима Дели  в Twitter, клипът толерира сексуалния тормоз, пише bnews.bg

“Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: “не” никога не значи “да”. Основно правило за съгласие и уважение към жените. Искам свалянето му”, написа евродепутатката.

България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед и която е скритото бижу на Европа – това е едно от посланията на клипа. В него има момче и момиче, които се запознават във влака.

“Когато я срещнете за пръв път, може да Ви даде грешен сигнал. Помнете, тук “не” може да значи “да”. Не че се опитва да ви обърка, кани Ви да я опознаете сами”, се казва в началото на клипа. Точно това разгневило евродепутатката.

Иначе клипът представя красотата и обичаите на България – нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, гостоприемството на хората, кирилицата…

Заместник-министърът на външните работи Георгi Георгиев опонира с гражданска позиция в личната си страница във Facebook.

„Оставяйки настрана тоталното изопачаване на фактите и скандалното непознаване на българските култура и нрави, няма да скрия възмущението си от абсолютната подигравка с традициите и порядките на българите. В нашата държава кимането с глава за “Да”, на повечето места в света се възприема за “Не”, коментира той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *