Само в 7DniSofia.bg

Безлов с горещ коментар за последните убийства: И двата са много професионални! При Христов има версия за спечелен търг…

Тихомир Безлов

„Комуникацията на МВР с медиите е професионален проблем. Начинът, по който се разви дискусията, беше изключително хаотичен“. Това заяви по БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по повод убийствата от последните дни.

„Има две гледни точки, връщаме ли се към мутренските времена. Единият отговор е – има тенденции, а другият – това е аномалия. И двете обяснение има смисъл. Имаме два случая по отношение на убийствата – един опит и едно осъществено. И двата са много професионални. Вероятно говорим за снайпер. Такъв опит не сме имали поне от 5,6 години и вторият случай с оръжието в Нови Искър, говорим за професионално убийство.

Обикновено, когато беше дългата серия имахме години с по три убийства на месец“, категоричен е Безлов. „Не си мисля, че мократа поръчка е дошла толкова „Наглите“, колкото от „Килърите“ и всичките връзки на Петър Христов с тях. Там има голям професионализъм и ясен мотив за отмъщение. Защото те имат доживотни присъди“, посочи експертът. „Не трябва да се подценява и вересията, че човекът много бързо е спечелил строежа на отсечката на магистрала „Хемус“. 3-4 са най-големите компании, които печелят поръчките за такива проекти, а Христо мисля, че малко изненадващо спечели тази поръчка“, посочи Безлов.

Според него е нормално, че всички спечелени поръчки от бизнесмена са спечелени в тандем с някой друг съдружник. „Както видяхте доста хора казаха много хубави неща за него. Според мен той не е дължал пари на никой, защото ако има добър бизнес и не би трябвало да го убиват, изключвам и версията той да е бил длъжник“, завърши Тихомир Безлов. Петър Христов бе показно разстрелян на 8 декември на булевард „България“ в София. Извършителят на мократа поръчка все още се издирва.