Само в 7DniSofia.bg

ВАЖНО! Днес се подписва споразумението за най-големия проект, гарантиран със заем от ЕС, за растеж и работни места

Бойко Борисов (7)

След като вчера беше дадено официално началното на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, днес ще се проведат същинските срещи. В зала 3 на НДК съвместно заседание ще имат членовете на българското правителство и европейските комисари, предаде Пик.

Очаква се да бъдат обсъдени теми като сигурността, миграцията и правосъдието.

Премиерът Бойко Борисов ще проведе работна среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Двамата ще разговарят по теми от европейския дневен ред, като акцент ще бъдат приоритетите на страната ни по време на председателството. Миналогодишната финансова рамка на Евросъюза и готовността на България за членство в еврозоната и Шенген също ще бъдат обсъдени по време на срещата. Днес се очаква да бъде подписано споразумението за най-големия проект, гарантиран със заем от ЕС, за растеж и работни места в Европа.

С Жан-Клод Юнкер срещи ще проведат президента Румен Радев и председателят на НС Цвета Караянчева.   Заради посещението на високопоставените политици, в столицата продължават да са в сила извънредни мерки за сигурност. Районите около Народния театър и НДК остават блокирани. Все още са затворени 12 главни улици в центъра. Оттам дори пешеходците минават след проверка на КПП-та.

loading...

loading...