Само в 7DniSofia.bg

Бивш шеф на НСБОП разнищи разстрела посред бял ден, шесторното убийство и проблемите в МВР!

ген. Кирил Радев

Европредседателство, протести, блокирана София, засилена охрана. Така премина официалното откриване на българското европредседателство в Народния театър снощи. Според бившият шеф на НСБОП ген. Кирил Радев засилените мерки за сигурност са нещо абсолютно нормално, но ние просто не сме свикнали.

По повод сигналите за бомби, които затварят за часове Летище София, генералът заяви, че всеки един сигнал се проверява, но от един или два трудно може да се направи извод за световна конспирация. Все пак той заяви, че хората трябва да бъдат бдителни и, ако видят, изоставен багаж, да сигнализират.

По повод убийството на бизнесмена Петър Христов само дни преди откриването на европредседателството, ген. Радев е категоричен: „Става дума за поредното поръчково убийство. Мисля, че става дума за икономически интереси, но моментът може би е подбран. Много трудно се разкриват такива престъпления, защото механизмът е съвсем различен от случая в Нови Искър, например“.

По повод шесторното убийство генералът не скри, че има дълбоки проблеми в системата на МВР, след като повече от 9 години Росен Ангелов е бил обявен за издирване и накрая случаят приключва с шест трупа.

Бившият шеф на НСБОП разкритикува МВР синдикатите, заради непрофесионалното им отношение по повод вчерашния протест. „Както каза премиерът, тези пари ще се дадат, но ще потънат“, категоричен е той, пише ПИК.

Ген. Кирил Радев заяви, че трябва да се направи ревизия на силовите служители, тъй като има хора, които работят 20 години в системата, а не са свършили работа и за 100 лева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.