Това е дъното! Ако знаете за какво детска градина осъди родна мултимилионерка на 705 лева и 30 стотинки…

7 Dni Sofia12.01.2018
евгения банева

Бизнесдамата и съпруга на милионера Николай Банев – Евгения, е осъдена от Градския съд да плати 705 лева и 30 стотинки. Символичната сума са такси за детска градина на близнаците й Изабела и Мартин, твърди „Уикенд“.

На фона на огромните претенции, които госпожата демонстрира непрекъснато, историята с неплатената забавачка звучи наистина абсурдно. Какво са за Банева, която се хвали, че само гардеробът й е колкото футболно игрище, някакви си 700 лева.

Децата на видния приватизатор Николай Банев са записани в реномираната частна градина „Палави крачета”. В договора със заведението педантично са регламентирани таксите за отглеждане на наследниците – 580 лева за едното детенце и 520 лева за другото. Отбелязано е също, че ако децата отсъстват през юли и август, се плаща наполовина.

През лятото на 2014 г. Мартин и Изабела са изпратени на море. Отсъстват от 16 юни до 30 септември и майка им решава да спести парите за градина. От „Палави крачета” обаче настояват да получат сумата съгласно договора. След като Банева отказва, от градината завеждат дело. То започва през 2015 г. и приключва в края на 2017г., но тази продължителност едва ли е изненада – така се движат и решават у нас съдебните процеси.

В Софийския районен съд изчисляват, че Евгения Банева дължи 522 лева. От забавачката обжалват и Градският съд неотдавна се е произнесъл, че милионерката трябва да плати и още 183,30 лева, плюс лихвите върху тези суми. Така Банева ще трябва да се бръкне с общо 705,30 лева.

Все пак е минала тънко, защото от „Детски свят Бояна”, фирмата която стои зад „Палави крачета”, са имали претенции за 3306 лева. Съдът обаче е решил, че толкова пари е неоснователно да се искат. Сега Евгения, освен въпросните 705,30 лева, ще трябва да плати и лихви, а също и съдебни разходи за делата, като общо това ще излезе към 1000 лева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.