Такова нещо София не помни! 5 000 от цяла България дойдоха да кажат „Да“ за втори лифт в Банско

7 Dni Sofia11.01.2018
Протест В София за Банско (41)

Над 5000 души от цяла България препълниха бул. „Витоша“ в София между преките „Патриарх Евтимий“ и „Солунска“.

Те се събраха на шествие в подкрепа на ски спорта и Банско. Начело на колоната тръгна вицепремиерът Валери Симеонов. До него бяха спортни легенди като олимпийската шампионка Мария Гроздева и треньорът на Левски Тити Папазов.

Протестиращите носеха плакати, които гласят: „Аз искам да карам ски в България“ и „Не стойте на „Орлов мост“, елате ни на гости“ (явно реплика към зелените, които протестираха на Орлов мост против решението на правителството за втори лифт в Банско – б.р.).

Огромното множество направи шествие по „Витошка“, после се спря пред Министерски съвет, където говори кметът на Банско Георги Икономов.

„Изграждането на втори лифт е нещо, което не е важно само за Банско, а е важно за цяла България, защото Банско в момента е лицето на зимните спортове у нас. След две седмици в града ще има световна купа по сноуборд, а през следващите три години – световни купи по ски за мъже и жени. Чрез това, което прави Банско за зимните спортове, се рекламира цяла България като зимна ски дестинация. Така че това е едно изключително важно решение за цялото българско общество. През всички тези години ни пречеше една малка група псевдо еколози, които години наред пречат на модернизирането на България. Всички хора, които сме тук, искаме да се опълчим срещу „зелените“ лъжи, защото те продължават всеки ден да манипулират общественото мнение. Това трябва да спре. Хората, които сме днес тук и които работим и живеем в Пирин, сме истинските изразители на зелената идея. Изразяваме своята категорична подкрепа за правителството и за решението, което взе за промяна в плана на управление, защото то е правилно“, каза той и обясни, че на протеста днес са кметовете на Гоце Делчев, на Благоевград, на Струмяни и др. Малко са каузите, които подкрепят кметове от различни политически партии“, заяви от импровизираната трибуна Георги Икономов.

След това многохилядното множество се отправи по булевард „Дондуков“ до храм-паметник „Александър Невски“. Там отново думата взе Икономов, а след него и вицепремиерът Валери Симеонов. „Днес е велик ден за България! Велик, защото Пирин показа силата си“, заяви Симеонов.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖ ТУК:

“Витошка” такова шествие не помни! 5 000 от цяла България дойдоха да кажат “Да”!

коментар

  • Кристияна

    12.01.2018 at 6:45

    Аз.. Сьм за. Втори лифт на Банско !!!!!!! Отностно рвчта на поляка бях проаьлзена!!!!!!!!Много. Трогателна и смислена казана на бьлгарски. Реч. Развалнува ме много !!!!!!!+

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.