Лиляна Павлова на път да се изправи пред Белгийския съд заради клевета…

Лиляна Павлова (2)

След като по-рано днес (11 януари) министърът по въпросите на българското председателство на ЕС Лиляна Павлова призова да не се “споменава” думичката “корупция”, защото корупцията била въпрос на “усещане” (бел. ред. – обикновено чувството на усещане се появява тогава, когато се случва нещо т.е. има действие), Павлова успя да се заяде и с проекта Bulgarianpresidency.eu на журналистите Георги Готев и Красен Станчев и да ги обвини, че работят срещу България. Това стана след въпрос на финландския журналист Пекка Микканен към Павлова за сайта Bulgarianpresidency.eu и за лошото състояние на медийната свобода в България.

„Дори не искам да споменавам името на този сайт, защото не искам да правя реклама на инициатива, която наистина опитва да работи срещу страната си. Това не е официалният сайт на българското председателство (бел. ред. – на видно място в Bulgarianpresidency.eu пише на английски език, че е журналистически проект, предназначен да „разкодира“ българското председателство) и не трябва да се взема предвид по която и да е позиция на председателството относно която и да е тема. Не мисля, че има нужда да рекламирам някого, защото разчитаме на Вас за свободата на словото и свободата на медиите не означава позволение за реч на омразата и фалшиви новини“, са думите на Павлова.

Отговорът на Готев, който има и белгийски паспорт, не закъсня. “След консултация с юристи мога да изправя Павлова пред белгийски съд (не пред български) за клевета. Аз съм също белгийски гражданин, моят сайт оперира от Белгия и смятам нейните твърдения за увреждащи моята работа”, обяви журналистът, който работи от много години за популярния сайт EurActiv, цитиран от OFFnews.