Само в 7DniSofia.bg

Край с мераците за нова „Армия“! Общината кляка пред „Зелените“! Ето защо Стоичков призова агитката на ЦСКА на протеста довечера!

7 Dni Sofia11.01.2018
ЦСКА Лудогорец 2 (47)
Новият устройствен план на Борисовата градина блокира каквито и да е ремонтни дейности на стадион „Българска армия“, алармира вече 7DniSofia.bg! Причината е в натиска на „Зелените“ да не се режат дървета и да се налива бетон в парка. Еко-рекетьорите отрекоха подобно нещо, но фактите са точно такива!

Според ПУП обекти като лятната къпалня „Мария Луиза“, Националния стадион „Васил Левски“, комплекс „Българска армия“, Националния колодрум „Сердика“, Телевизионната кула са такива с голяма историческа стойност и обществена значимост. ПУП предвижда съхраняване на облика им и допуска минимална намеса по отношение на модернизиране на спортните съоръжения, което да не нарушава по никакъв начин дървесна растителност, озеленените откоси и останалите елементи на съществуващите зелени площи. Т.е. ЦСКА няма право дори да окоси храстите зад стадиона, за да ремонтира там!

Застрояването пък се ограничава до запазване на съществуващите сгради и съоръжения, които имат пряка значимост за съществуването на парка и обектите в него. За стадион „Българска армия“ е предвидено единствено поставянето на…“подвижна козирка за частично засенчване на трибуните“, каквото и да означава това!

Описани по този начин, забраните блокират намеренията на Гриша Ганчев, Христо Стоичков и Юлиян Инджов за мащабен ремонт на стадиона, който да го превърне в най-добрия в България! Нещо повече, дори „лекият“ вариант с надграждане на нови сектори над съществуващите е невъзможен, защото е забранено изливането на бетон.

Отделно няма как да се направи стадион от по-висока категория, без да се отрежат дървета за по-голям паркинг, отговарящ на изискванията на УЕФА. Две организации на „Зелените“ вече са внесли писма в Столична община, че ще блокират отрязването на каквито и да е дървета и появата на нови паркинги в Борисовата градина.

Припомняме, че сред основните хора в организацията на „Зелените“ е Никола Газдов (гологлавият на снимката на ръководството на Зелените), лице назаем на Кирил Домусчиев, което се опитва вече втора година да блокира дейността на легитимния ЦСКА. Със сигурност под негово давление организацията ще продължи да притиска общината за недопускане на каквито и да е сериозни ремонтни дейности в парка.

Припомняме, че преди време основният човек на сдружението „ЦСКА Завинаги“ Александър Чакмаков разкри, че на футболния клуб е наложена глоба в размер на 50 000 лева. Причината са пет отсечени кестена, които са пречели на изграждането на игрище за детско-юношеската школа. Шокиращото в случая бе, че ЦСКА имаше разрешение за санитарната сеч още от предишните собственици. От „Зелени системи“ обаче дошли и съставили акт, под натиска на „Зелените“.

 Неслучайно легендата на ЦСКА Христо Стоичков призова всички да се включат в днешния мирен граждански протест срещу един от клановете на българската мафия – Зеленият! Шествието тръгва в 18 часа от паметника на Алеко на „Витошка“ и вече стотици армейци потвърдиха, че ще подкрепят протеста. Начело на него ще е една от големите легенди на ЦСКА – Любо Ганев!

 

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.