Разкритията продължават! Разследващите с нова потресаваща информация за убийството в Нови Искър!

росен1

Прокуратурата прави нови разкрития за ужасяващите убийства на шестимата от Нови Искър и на бизнесмена Петър Христов.

Освен за шесторното убийство, ще говорим и за последващото самоубийство на Росен Ангелов. Чета впоследните дни становища на експерти, правят анализи, коментари, обсъждат материали и тиражират версии. Колкото повече чета някои от тези анализи и коментари, ме забавляват. За да подпомогнем вас за коректна информация на обществото, за да сложим коректно всички факта на масата и коректно да бъдат представени тези два случая, каза шефът на следствието Борислав Сарафов.

Ще отговоря и на конспирациите, поставени в медиите, за които се смята, че няма отговор. Ще бъдем максимално изчерпателни и няма да скрием никакви доказателства, стига да не са следствена тайна или попадат в категорията 18+, обеща Сарафов в началото на брифинга.

В нас не буди никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Същият бе със задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, тъй като бе намерен мъртъв. Дали той се е самоубил или е самоубит? Окръжният прокурор Наталия Николова, която лично е била на мястото, ще ви отговори и ще ви прочете извадки от експертизи, каза още следовател № 1.

През цялото време, докато течеше разследването, аз самият съм поддържал двустранна динамична връзка с шефката на НИКК Добринка Маркова, с която сме обсъждали както представените за изследване обекти, така и заключенията по експертизите на Националния институт по криминалистика и криминология.

Едно и също оръжие е умъртвило и Кети Кюхова, и останалите петима, и Росен Ангелов. По ръцете му са открити натривки от барутни частици, същите ги има и на проектила, изваден от неговото тяло. В репортажите видях, че сте разпитали един от нашите свидетели. На това местопроизшествие в един гараж са иззети дрехи, които е доказано, че са на Росен Ангелов, а по тях има кръв на кети и на Неделчо. Не мисля, че тези доказателства са малко. В моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствата са били толкова много и непротиворечиви. За нас несъмнено извършителят на убийствата е Росен Ангелов.

От заключението на съдебно-медицинската експертиза е ясно, че смъртта му се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел. При аутопсията е установена рана в слепоочието, каза прокурор Николова. Смъртта му е от края на трето, четвърто денонощие т.е. самоубийството му е станало на 5 януари, петък, уточни Борислав Сарафов. А издирването му е започнало на 3 януари. Ползвал е бисквитка интернет, на таблета си е гледал изключително гнусно детско порно, посочи той.

Няма охлузвания и наранявания, които да говорят за наличие на каквато и да било борба. По долните крайници има нараняване с давност 10-15 дни. Категорично искам да ви запозная с другите изследвания. В тялото няма алкохол, няма морфин, кокаин, метамфетамин, барбитурати и метадон, никакви лекарства, никакви упойващи вещества, каза още окръжният прокурор Наталия Николова. У него са намерени таблет и телефон.

 

Убийството на шестимата от Нови Искър е станало в тъмната част на 31 срещу 1 януари. Към настоящия момент можем да кажем, че първото убийство е извършено след 19,30 ч. Кети Кюхова е открита в района около къщата, където е живеело семейството. Тя е излязла, за да разходи кучето.

Между 23 часа и 0,05 минути са извършени останалите пет убийства. Тялото й е изхвърлено след това. То е преседяло няколко часа преди да бъде хвърлено в кладенеца, допълни той.

Доказателствата сочат, че роднините са търсили Кети, докато я е нямало. Убиецът е знаел кога тя разхожда кучето, посочи разследващият полицай.

Няма лице, което да ни каже точно как се е движил из къщата Росен Ангелов. Свидетели казват, че семейството е търсило Кети и че до 23 ч всички от него са били живи. Те са я търсили,  стана ясно на брифинга. Тялото на Кети е пренесено с джипа БМВ до мястото, където е открито от полицията. Не може да се каже на този етап как е попаднал тефтерът на мястото, където е намерен.

Някои от цифрите в това уравнение може да останат неизвестни до края. За нас обаче е от ключово значение кой е извършителят на деянието и фактическата обстановка, каза шефът на следствието Борислав Сарафов.

По думите му някои от свидетелите по делото заявяват, че Росен Ангелов е искал да обира богаташките къщи, в които е чистела Кети Кюхова. Той дори е канил някои от тези хора да станат съучастници.

По негови дрехи, които са иззети от гаража, както и негово ДНК от масива на МВР, е открито, че той е убиецът. Дрехите са били иззети на следващия ден, след като е установено кой е убиецът. Очаквахме да открием и него там, въоръжен и опасен. Върху дрехите му намерихме негово ДНК, както и на Кети и Неделчо. Това дали е достатъчно да сметнем още на 3 януари, че той е извършителят, посочи следовател № 1.  И резюмира, че още след 24 часа са знаели кой е убиецът, а след 48 часа това е било категорично потвърдено.

На въпрос дали са използвани СРС-та Сарафов отговори, че чрез джипиес локализация е търсено неговото местонахождение, тъй като са знаели, че той има мобилен телефон.

Изтрита е хронологията на телефона. Последна комуникация има на 4 януари през таблета, където е регистрирано влизане в сайтове за детска порнография, посочиха разследващите пред медиите.

На въпрос вярно ли е, че Росен Ангелов е бил сътрудник на ДАНС, Сарафов отговори, че това е смешно и нелепо твърдение.

Източник: Пик

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *