УДАР! Синдикатите в МВР настояват за незабавна среща с Бойко Борисов! Отказаха се от билборда…

Бойко Борисов (5)

Синдикална федерация на служителите в МВР няма да приеме предложението на кабинета до 15 януари да ползва един от билбордовете, предназначени за европредседателството. Това се казва в позиция на профсъюза, предаде БГНЕС.

От организацията поставиха билборд като форма на протест срещу заплатите и условията на труд в системата на столичната улица „Евлоги и Христо Георгиеви“. Въпреки че контрактът за съоръжението бил до 15 януари, протестният призив бе свален. От фирмата за външна реклама обясниха, че са били подведени и бил нарушен договорът.

Премиерът Борисов се възмути от премахването на билборда и разпореди да се предостави на полицейския синдикат такъв, предназначен за европредседателството.От профсъюза заявиха, че оценяват предложението, но няма да се възползват от него.

Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР.

Представителите на синдиката заявяват, че предпочитат да спрат говоренето през билбордове и медии и биха желали да проведат среща с министър-председателя, за да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.